Премини към основното съдържание

5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ЗА АКТЬОРСКОТО ПОРТФОЛИО В СМАРТ КАСТ

По снимките посрещат, по кастинга изпращат

Една статия, която ще отговори на важни въпроси относно професионалните снимки на артистите в кастинг платформата. Иначе казано, за да те поканят на кастинг, най-напред трябва да те видят по снимки. Първата и най-важна стъпка към професионалното представяне на артистите в кастинг платформата е актьорската фотосесия. Ето някои важни въпроси, на които е добре да имате отговор, преди да решите да станете част от платформата.

Защо е важно за един артист да има професионални снимки? Или как работят снимките за вас?

За да бъде конкурентен на останалите артисти в кастинг платформата, артистът трябва да разполага с професионални снимки, които да го представят в най-добрата му светлина. Както знаете, платформата свързва двете страни в процеса на създаване на една продукция - артистите и клиентите. Всеки артист се бори за тяхното внимание - на клиент, на продуцент, режисьор, фотограф. Първата им среща в платформата е по снимки. Ако снимките "говорят" достатъчно за качествата и уменията на артиста, това ще подтикне клиентите към действие. А действието е покана за кастинг или директно участие в проект - тв реклама, филм, тв сериал, онлайн реклама, фотосесия, музикален клип и др.

Актуални ли са снимките, правени преди една година?

Много често, да. Най-добре е да ги донесете, за да преценим. Ако имате драстична промяна във външния вид, без значение колко време е минало от направата им, е важно да помислите за актуализация.

Може ли приятел фотограф да ми направи снимки?

Може, разбира се. Стига да има опита и да знае как да работи с емоциите. Понякога е трудна задача и за опитни професионалисти да провокират артиста така, че да извадят от него най-спонтанна и естествена реакция, при това в зададен сюжет и да го уловят в точния момент.

Какво е важно да знаете за актьорската фотосесия?

Фотосесията на артист е съвсем различна от всяка друга. Акцентът се поставя върху артиста и умението му да играе с емоции. Това обикновено отнема около 2 часа за подготовка и заснемане. В подготовката се включва разговор с артиста, опознаване на снимачния екип и атмосферата, въвеждането му в предстоящия процес. Паралелно с това му се поставя и професионален грим. След това, същинската работа - заснемане на кадрите. Няма определен брой кадри. Има няколко тематични визии, които е добре да присъстват в профила на артиста. Концепцията за тях се обсъжда индивидуално с всеки.

Необходима ли е предварителна подготовка за снимките?

Да, ако искаме те да работят за вас. Основно и много важно правило е артистът да може да изразява различни състояния, познати за професионалните актьори като "театър на маските". Понякога най-трудна се оказва усмивката. В нашата практика успяваме да извадим от артиста точно толкова състояния, колкото е необходимо. Даже и повече, което е добавената стойност за всеки артист, застанал пред обектива. Обикновено артистите след фотосесия споделят, че се чувстват много заредени, щастливи и доволни от преживяното. Всъщност, сесиите при нас са едно своеобразно преживяване на артиста в морето от емоции, настроения и чувства. При това, споделени с екипа ни.

Ако се интересувате от заснемане на професионална фотосесия при нас, не се колебайте да отправите запитване тук.