Премини към основното съдържание

Специално място за любителите - актьори в кастинг платформата

“Най-добрата актьорска игра е инстинктивна. Тя не е интелектуална, не е механична, а именно и най-вече инстинктивна.”

Това са думи на американския телевизионен и филмов актьор Крейг Макдоналд, известен с ролите си в “Her Majesty”, “Open Mic Night”, “The Money Shot” и др. Това е и част от вдъхновението, което екипът на Smart Cast влага в кастинг платформата, даваща равен старт на всички свои потребители, независимо от пол, раса, възраст и образование.

Пъстротата на персонажите в медийните продукции репликира пъстротата на самия живот. Ето защо, участието в селекцията на Smart Cast отваря пред всеки артист един нов и абсолютно реален хоризонт за реализация в пълния спектър от проекти на платформата - телевизионни реклами за България и за чужбина, филми и сериали, корпоративни видео продукции, музикални клипове, рекламни фотосесии, билбордове, каталози, озвучаване на аудио книги, радио спотове, реклами, презентации, събития и др.

Регулярният кастинг за нови лица е алтернатива на всичко познато в сферата на кастингите. На него са добре дошли хора от всички възрасти и професионални направления. Провежда се в 2 форми - онлайн или присъствено и е с покана към предварително селектирани кандидати.

Как се кандидатства? Попълва се онлайн формулярът "Кастинг за нови лица", който се намира на заглавната страница на smartcast.bg. Най-силните типажи получават покана за кастинга. 

Непрофесионалните актьори в платформата са представени в категория “Персонажи”. Обикновено това са хора без специализирано актьорско образование, но с магнетично присъствие, харизма и много силно характерно излъчване, което е като нешлифован диамант за режисьорското око. Всички те отговарят на задължителнителните условия: да обичат да се снимат, да вярват в себе си, да имат мечта да покажат таланта си и да следват инстинктите си по пътя към нейното сбъдване.

Персонажите имат специално място в платформата Smart Cast и са безспорно доказателство, че всеки обикновен човек, който никога не се е снимал в рекламна продукция или филм, може да се окаже най-подходящият персонаж за даден проект.

Без значение каква е възрастта ви

Десетилетният опит на Smart Cast в колаборацията с рекламни продуценти, сценаристи и режисьори сочи недвусмислено едно: това е най-либералната медийна форма с изисквания за най-разнообразни типажи. Различни рекламни агенции и световни брандове изпитват ежедневен глад за рекламни кадри: майки и татковци, семейства, бебета, деца, тийнейджъри, усмихнати баби и дядовци. Достатъчно е да изгледате един рекламен блок, за да се уверите сами в многообразието от персонажи, които получават шанса да демонстрират своя талант. Защото никога не е твърде рано, нито твърде късно, да направиш първата крачка към сбъдването на мечтите си. 

Без значение какво е образованието ви

Вероятно познавате поне един човек, който е участвал в рекламна или телевизионна продукция без да има специализирано актьорско образование? Може би ще се учудите да разберете, че имена като Том Круз, Джони Деп, Натали Портман и Дрю Баримор също са скочили в дълбокото, без да имат нужните професионални квалификации за професия “актьор”.

Актьорското образование е важно и ценно, затова професионалните актьори в платформата са представени в отделна категория. Отвъд актьорското образование обаче винаги стои нещо друго - талант, харизма, магнетизъм, чар, обаятелност.

Ако смятате, че притежавате тези качества - Smart Cast е мястото, което ще ви помогне да ги демонстрирате именно пред когото е необходимо. Платформата партнира с водещи продуцентски и филмови компании, рекламни агенции, фотографи, агенции за дигитални и маркетингови услуги, организатори на събития и PR специалисти. Или иначе казано - с хората, които търсите, и които в момента търсят вас.

Без значение какви са физическите ви характеристики

Малкият екран отдавна не е резервиран единствено за професионални модели с перфектни форми и съвършени черти. Точно обратното - многообразието на типажи с различно телосложение и характерно излъчване се е превърнало в своеобразен лайтмотив на века, в който живеем. “Точното попадение” на кадри е съвършено различно за всяка отделна продукция. В платформата всички получават равен старт независимо от височината, фигурата, теглото, чертите на лицето или индивидуалните си физически особености.

Без значение дали сте любител или човек без никакъв опит в медийната среда - вие лесно можете да се окажете именно това, от което определен проект се нуждае в дадения момент. Ето защо Smart Cast застава зад вас с опита и компетенциите си, за да докаже, че професионалният път на актьора може да започне както в академията, така и директно на кастинга, на който е поканен.

От кухнята: “Персонажи” в действие

“Персонажи” е инициатива, която вече помогна на много хора да реализират актьорския си потенциал. Без дори да са подозирали за съществуването му. Един от най-емблематичните случаи е на майка, учител по чужди езици, която придружава детето си на кастинг за нови лица. В края на кастинга не само детето получава покана за работа с платформата, но и неговата майка. Към днешна дата, тя и нейното момиченце са главни действащи лица в различни рекламни проекти. Все по-често се случва сред родителите на децата да се откроят силни персонажи за рекламните и филмови продукции.

Ето как, на практика, един първи кастинг може да форсира промяната, която търсите в живота си: шансът да покажете таланта си, да получите професионални насоки за развитието си, да завържете безценни контакти и да направите първата крачка към сбъдването на своята мечта.