Премини към основното съдържание

Стефани Рачева

Стефани Рачева

  Данни за контакт

  Трябва да сте регистриран клиент на сайта, за да видите електронния адрес и телефона на артиста.

  жена
  55 години
  Руса
  Зелен
  L
  168.00 см
  Обувки №:
  38

  Стефани Иванова Рачева е българска актриса. Активно се занимава с озвучаване на филми, сериали и реклами. Най-известна е с озвучаването на Моника Гелър и Фийби Бюфе в „Приятели“.

  Рачева е родена на 28 май 1968 г. Завършила е актьорско майсторство в ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“.

  Прави своя актьорски дебют на сцената на Младежки театър „Алтернатива“ в град София. Участвала е в театралните постановки „Картофена игра“ с режисьор Мариан Клеви, „Актрисата“ „Плажът“, „Богородична сълза“ с режисьор проф. Петър Петров в Младежки театър.

  През 1993 – 1996 г. е автор и водещ на рубрика за деца „Магазин за пакости“ в БНР с редактори Станини Дешева и Ани Яковлева и един от основоположниците на „Образователен театър“ за ученици.

  В края на 90-те е водещ и автор на предаване „Часът на Пепеляшка“ в „Радио 99“. Участва в италиански тв сериал „Рекет“ с ролята на Силвия с реж. Луиджи Перели в партньорство на Микеле Плачидо, Барбара Де Роси и Дарио Дамбрози. Следват участия в международни европейски кинопродукции с френския кинорежисьор Дени Бери.

  Рачева започва да се занимава с дублаж в края на 90-те години на миналия век. Една от първите роли, за която дава гласа си, е Франческа Джонсън, героинята на Мерил Стрийп във филма „Мостовете на Медисън“.

  Сред сериалите с нейно участие са ”Моето семейство”,”Зина принцесата воин”„Закон и ред“, „Клуб Маус“, „Декстър“ (в седми и осми сезон), „Момчетата от Медисън авеню", „Готъм“ и „Страсти в Тоскана“, както и ролите на Фийби и Моника в тв сериала ПРИЯТЕЛИ.

  Озвучава Мария в италианската продукция „Мария от Назарет“.

  Озвучава Синята Фея в „Пинокио“, Одри и леля Бути в синхронните дублажи на анимационните филми „Атлантида: Изгубената империя“ и „Роботи“.

  Освен с актьорство, тя се занимава и с драматургия. Най-известната ѝ драматицация е „Робинзон Крузо“, за която е наградена с няколко отличия извън България.

  РЕКЛАМА
  РЕКЛАМА
  РЕКЛАМА
  РЕКЛАМА
  РЕКЛАМА

  Подобни артисти

  Анна Димитрова
  Актьори, 31 години

  Цветелина Бодурова
  Актьори, 26 години

  Роня Божиловa
  Актьори, 28 години

  Савина Башлийска
  Актьори, 27 години

  Рикардо Родригез
  Актьори, 48 години