Премини към основното съдържание

Сценарна работилница с Георги Стайков и Христо Раянов

Първото издание на сценарната работилница с Георги Стайков и Христо Раянов ще стартира на 10 ноември в партньорство с уеб-платформата за актьори “Smart Cast”.

Теорията ще се съчетае с практиката в общо 24 работни часа, в които ще се разглеждат всички аспекти в създаването на сценарий.

В продължение на 6 седмици желаещите да се включат ще се запознаят с основите на сценарното писане за кино и телевизия.  

  • Конфликти и жанрове, сюжети и герои, структура и диалози – всичко това, и много повече, ще намери място в споделеното пространство на „Smart Cast”, за да вдъхнови и даде начален тласък на желаещите да търсят своята нова реализация. 
  • Различни практически задачи, както седмични, така и в рамките на всяка една лекция, пък ще предизвикат участниците да се доближат максимално до една от най-интригуващите професии – тази на сценариста. 

Георги Стайков и Христо Раянов са сценаристи с опит в над 10 различни телевизионни формата, предавания, сериали, концерти. В партньорство с кастинг платформата на Smart Cast симбиозата между изкуството и занаята, между работата и удоволствието ще предложи на всички участници едно незабравимо преживяване. 

В добавка към това всеки от участниците в работилницата ще получи адекватна обратна връзка от лекторите, както и възможност за развитие на своите идеи на телевизионния и рекламен пазар. 

Програмата на курса включва: увод в сценарното писане, конфликти при създаване на истории, жанрове, фабула и сюжет, структура, филмови и телевизионни герои, диалог и монолог, формат на сценарий.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0878 777 784 или тук

Начало: 10 ноември I Край: 15 декември
Обща продължителност на курса: 6 седмици
Продължителност на една лекция: 4 часа
Веднъж седмично: неделя
Общо уроци: 24 часа

 

Цена: 480 лева (с ДДС) на участник
*Сумата се внася по банков път на посочената банкова сметка:


Данни за превод:

Смарт Груп България ЕООД
IBAN: BG40FINV91501016881834

Основание за превод: име на участника
Допълнително пояснение: курс по сценарно писане