Премини към основното съдържание

УЪРКШОП “1000 ВЪЗМОЖНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ” С ПАОЛО НАНИ

На вниманието на 15 професионални български актьори представяме уникалната възможност да работят с едно от световните имена в комедията и невербалния театър - Паоло Нани по време на 3-дневния професионален уъркшоп "1000 възможни изпълнения". Той ще се проведе в Пловдив в театър "Хенд" в периода 4-6 септември 2023 г.

  

Стилът на “гениалния” според световната критика артист е уникален, а методите на работа вдъхновяващи и продуктивни. Фокусът на Паоло Нани е върху комедията. Какво прави една ситуация смешна, какво е необходимо на един артист, за да разсмее публиката и мерило за интелекта ли е чувството за хумор, какъв е критерият ни за “смешно”. Всъщност колко сериозно е комедийното изкуство.

Интензивните сесии изследват тези въпроси и дават възможност за усвояване на техники и прилагане на стилово и жанрово разнообразни изразни средства на практика. Набляга се на прецизност и внимание към детайла, лаконичност, експресивност, темпоритъм, импровизация и др. Изкуството на Паоло Нани е интелигентно, фино и изумително достъпно. Той има способността да изгражда магическа връзка с публиката, чиито реакции се превръщат в част от шоуто и така го правят уникално всеки път. Освен талант, зад успеха му стои много работа и постоянно развитие и усъвършенстване. Това предлага и уъркшопът “1000 възможни изпълнения”. Той се провежда за втора поредна година.

Организатор е театър “Хенд”- единственият в България театър с постоянен оригинален репертоар в същия стил - комедия, театрална клоунада, сатира. Пилотното издание предизвика огромен интерес, кандидатите бяха над 100, а селектираните постигнаха забележителни резултати след края на ателието. 

В различните държави цените за тридневно обучение с Паоло Нани варират между 350 и 500 евро. В България уъркшопът е безплатен, благодарение на НФ “Култура”, програма “Творческо развитие”. Максималният брой участници е 15, задължително е да са професионални актьори и да владеят говорим английски език. Заявки за участие се приемат до 19-ти август, а менторът сам избира участниците. 

"Каним Паоло Нани в България като професионалист, който да предаде своя опит, да вдъхнови и обогати българската сцена. Каним го и като артист, на чието изкуство широката публика може да се наслади. Защото всички заедно (и артисти и публика) сме част от едно общество, което има отчаяна нужда от искрена човешка усмивка.”- споделят от театър “Хенд"

Заявка за участие можете да попълните тук: https://forms.gle/nm3k7nMem1YjK3e68

Линк видео 2022г. : https://www.youtube.com/watch?v=DdeVh6t0Nio (от минута 9.32)