Премини към основното съдържание

Анастасия Неделчева: Никога не се предавай!

Днес ви срещаме с Анастасия Неделчева от smartcast.bg - трето поколение балерина, актриса, хореограф, танцьор и преподавател, изучавала и специализирала танцово изкуство и актьорско майсторство в Цюрих, Германия, Франция, Казахстан и България - в балета на Софийска опера. Към днешна дата тя е хореограф в Американския колеж в София. 

Анастасия е известна с участията си в редица телевизионни реклами за български и международни брандове, кино продукции, сериали и рекламни фотосесии. Ето какво споделя тя за своя опит, грешки и постижения на сцената и в живота. 

Разкажи ни за първата ти среща със сцената 

Беше катастрофално. Бях на четири години в Гърция. Леля ми имаше школа и аз научих един танц. Танцувахме на открита сцена, но не знам защо в края на танца, който аз не спрях да бъркам, едно от момичетата започна да ръкомаха и говори. Стана какафония, всички говореха на гръцки, аз се обърнах с гръб към публиката и се чудех какво да правя. Леля ми излезе на сцената и ни прибра. Не е нещо, с което мога много да се похваля, но беше началото (смее се). 

 

Кои са най-големите ти постижения на сцената - в България и в чужбина?

Танцувала съм много различни неща. И по стил, и по категория. Играла съм пред единадесет зрители. Играла съм и пред четири хиляди на сцената, където се провежда фестивалът в Кан

Била съм последна на редицата в ансамбъла. Изпълнявала съм и премиерски роли. Но! Както и където да съм излизала пред публика, винаги е било с нагласата, че съм най-важната в спектакъла. Все едно съм най-добрата. Винаги съм поставяла изпълнението си пред обстановката. Не съм подценявала нито публиката, нито ролята си. 

  

Коя е любимата ти роля?

Мирта в балета „Жизел“.

Цената на успеха в твоята професия 

Не знам от къде да започна.. На първо място е талантът. След него е желязната дисциплина, която никога няма да разбера, а и не искам, придружена с обиди, крясъци, унижение, болка, мазохизъм, воля и примирение. 

 

Хората, които никога не са спирали да вярват в теб 

Моите родители и моята покойна баба, която е бивша балерина, работила с основателя на българския балет - Анастас Петров. Я, ама той ми е адаш! Значи... цената на успеха ми е карма (смее се).

Най-ценният урок, на който те научи изкуството

Никога не се предавай, тялото има неограничени възможности! Разграничавай живота на сцената от реалния!

Историята, която промени живота ти 

Истината е, че много пъти съм променяла живота си. Работила съм в пет театъра и пет държави по света, работила съм два пъти в офис, била съм на стаж в редакция на телевизионно предаване, срещнах Смарт Каст. Но може би тази, която драстично промени живота ми, е денят, в който се роди синът ми Райан.

Грешката, която те научи на важен урок 

Преди се привързвах лесно към вещи, хора, животни.. Но това е капан. Защото човек страда. Сега се опитвам да постигна баланс.

Любопитна история за успешен за теб кастинг, роля, случка от терен 

Това със сигурност е срещата ми на терен с носителя на Оскар - Бен Крос и Димитър Бербатов.

Когато Бен Крос разбра, че съм балерина, стана ясно, че наскоро е гледал постановка в Софийска Опера и Балет.

„Да, един танц танцувах с чадъри“ - му казах малко уклончиво.

Той отпи глътка уиски, замисли се и отвърна: „И твоят чадър беше зелен!“

Така беше. Моят беше единственият такъв.

Какво е кастинг платформата за теб? 

Най-лесно достъпният начин да покажеш себе си и да кандидатстваш за избран от теб проект. Лесен и сигурен начин да бъдеш забелязан.

Би ли я препоръчала на твои приятели и колеги, защо? 

Аз продължавам да го правя. Защото всеки има шанс! И най-важното е доверието. Когато снимам със Смарт Каст знам, че всичко е точно и коректно.

Ако беше цвят, кой щеше да си точно днес? 

Бял. Защото все пак душата трябва да остане чиста.

Предизвиквай колега от платформата (по твой избор) да направи нещо, което ти пожелаеш

Предизвиквам моят приятел и колега - Борислав Веженов, да изпее любима ария от мюзикъл.

Пожелание към читателите и финални думи

Пробвай и късметът ще ти се усмихне! Бъди себе си и рискувай! 

Благодаря на екипа на Смарт Каст за отношението, за доверието, за професионализма и коректността! Всичко започна с тях преди 13 години и всичко постигнато в сферата на киното и телевизията е благодарение на тях. Благодаря им за всичко!  

 

Снимки: smartcast.bg